sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Ahvenanmaan meripäivät - Ålands sjödagar - Åland Sea Days

Kaljaasi Albanus - Galeas Albanus

Kävin eilen taas vaihteeksi pyöräilemässä Maarianhaminassa. Siellä oli meripäivät, ja menin katselemaan, mitä siellä näkyy.

Ja näkyihän siellä, aika paljon ihmisiä, veneitä ja musiikkiakin sai kuunnella. Oli myös vanhoja merenkulkuun liittyviä koneita näytillä.

Seppä takoi koriste-esineitä, orkesteri soitti, kuulamoottorikin pantiin käyntiin ja kaljaasi Albanus tuli juuri satamaan, kun menin laiturille kuvaamaan Lindeniä. Olen kerran poseerannut Albanuksen keulapuomilla, kun otettiin kuvia Liberaalien mainokseen. Siinä oli kyllä monta muutakin poseeraajaa mukana.

Merikorttelissa on tv-kokki Mikael Björklundin omistama PubNiska,
mistä saa peltileipää, eli hänen lanseeraamaansa suomalaista pitsaa.
Join siellä yhden lonkeronTämä kuva on otettu juhannuksena.


Videoklippi on Viikinkimarkkinoilta Kvarnbon kylästä

Pyöräilin myös itäsatamaan, missä on vierasvenesatama. Se olikin aivan täynnä huviveneitä. Oli kiva katsoa sitä mastometsää siellä. Oli siellä toki moottoriveneitäkin varmaan yhtä paljon kuin purjeveneitäkin, jollei enemmänkin.

Maakravut älkööt vaivautuko! Tämä teksti oli Meripäivien
aitaan kiinnitettynä.
Merirosvo voi tulla noin 2 metriä pitkäksi. Kuinka pitkä sinä olet?
Minigolfkenttäkin on saman tien varrella. Eli kun pyöräilee Mariebadin kylpylän ohi, heti sen jälkeen on uimaranta, sitten Merikortteli missä oli meripäivät, sitten vierasvenesatama ja sen jälkeen aivan sen kupeessa minigolfrata ravintoloineen.

Käsintehtyjä kirveitä
Panoraamakuva laiturilta Meripäiville
Northern Cross, 43 metriä pitkä huvijahti.
Täältä sekin löytyi: Aluskartta - Marine Traffic
Siinähän aikaa kuluikin mukavasti muutama tunti. Sitten vain takaisin tyhjään kotiin. On niin ikävä minun koiria, jotka ovat edelleenkin "lomalla" Utajärvellä. Poika tulee kotiin vasta kuun vaihteessa niiden kanssa. On keksittävä kaikenlaista puuhaa kun niin ikävöin koiria. Ja pyöräily on yksi mukava harrastus näin kauniilla säällä.
Tällaisen mukavan palkkion sallin itselleni kun tulin janoisena
kotiin: punaviiniä, tuoremehua ja paljon jäitä.
Tuosta reissusta kertyi kilometrejä kaiken kaikkiaan hiukan vajaat 24, ihan kiva päiväannos.

Tässä tämä pyöräreissu Sports Trackerilla:

Maarianhamina on todella mukava kesäkaupunki, siellä on paljon tapahtumia silloin.

6 kommenttia:

 1. Tulipa jano ja tuo ensimmäinen kuva ja viimeinen kuva viehättivät jostakin syystä:) Mukavaa pyhäiltaa Laali, täällä on tuullut ettei ole viitsinyt edes pyöräillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Albanus on ihana laiva! Ja punkkutuoremehujuoma jäillä on todella virkistävä.

   Tänään kävin Lemströmin kanavajuhlilla pyörällä. Takaisin tullessa oli aikamoinen tuuli. Meiltä ei kyllä ole sinne kuin reilut kolme kilometriä.

   Poista
 2. Vuonna 1981 pyöräilin telttaillen viikon ympäri Ahvenanmaata: Maarianhamina - Eckerö - Geta - Bomarsund - Maarianhamina.
  Tuo oli verryttelylenkki. Mukavat pyöräilymaastot, ei suuria mäkiä ja aina myötätuuli.
  Matka jatkui Turusta:
  Turku - Hämeenlinna - Lahti - Iitti - Vantaa. Kilsoja tuli muutama sata, pahimmillaan 180 päivässä. Nyt taitaisi jäädä väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisia päivämatkoja teit!

   Kun olin pyöräretkellä Itä-Suomessa siskon kanssa 2002 tai 2003 Kuopion, Varkauden ja Savonlinnan alueella, maksimimatka per päivä oli noin 70 km, ja sekin tuntui paljolta. Mutta mäet ovatkin siellä hiukan eri luokkaa kuin täällä! :)

   Nykyään minulle sopiva pyörämatka on kyllä maksimissaan 30 km kerrallaan. Ehkä kunnon kohennuttua hiukan enemmänkin. Voi olla toiveajatteluakin! ;)

   Poista
  2. Ennen tuli kesät fillaroitua töihin, oli silloin säännöllinen toimistotyö suunnittelijana ja valvojana. Päivässä tuli helposti 50km jalgrattaalla suhattua.

   Nykyinen virka on semmoinen, että ei aina tiedä missä päivä päättyy ja uusi alkaa.

   Poista
  3. Kunto ainakin pysyi hyvänä!

   Poista

Saa tätä kommentoidakin!