sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Viking Market II - Vikingamarknaden II - Viikinkimarkkinat II

A video (below)  from Viking Market in Saltvik, Kvarnbo, Åland, 27 July 2012.

Täällä alhaalla on kokoamani video Viikinkimarkkinoista Satvikissa, Kvarnbon kylässä Ahvenanmaalla. Siinä on kuvattu markkinoita pieninä videoklippeinä. Aikaisempaan postaukseeni laitoin köydentekovideon ja kuvakavalkadin. Nyt sitten oli vuoro laittaa otoksia, missä näkyy, mitä siellä markkinoilla oli.
A Viking making something with
a muscle-powered lathe

Aikaisempi postaukseni, josta näkee lisää - my blog there you can see more:
Lisää Viikinkimarkkinoilta tässä blogissa - More about Viking Market in this blog

Yksi hauska episodi: menin yhden ryhmän ohi siellä, kuvasin ja videoin. Ja yksi nainen sanoi sitten ruotsiksi että hän voisi ottaa minusta kuvan minun kameralla. Minä siihen, etten minä ole niin kuvauksellinen, että kannattaisi kuvata, mutta kiitin tietenkin ystävällisyydestä. Siinä naisen vieressä oli joku tummakutrinen keski-ikäinen mies, latino- tai arabisukua, ja se sanoi sille naiselle suomeksi että onhan tuo oikea namupala. Minä sille miehelle näytin että minä kyllä ymmärsin, ja sitten sanoin suomeksi että kiitos, pelastit päiväni, nostin peukkua ja menin matkoihini. Se mies huuteli vielä minun perääni ja sanoi, että olet oikein kunnon namupala!

Hahahhahahaha... kyllä ne osaavat tehdä naisille hyvän mielen, ja se oli ihan mukavaa, ei tuollainen haittaa. Hyvälle päällehän tuollaisesta vain tulee, ei kannata olla tiukkapipona. Eipä mulle ole noin sanottu edes leikillään moneen vuoteen!

The musicians
Minusta mukavinta oli kuunnella musiikkia, jota soitettiin säkkipilleillä ja rummulla, oli siinä muitakin soittimia. Musiikkkiosuus alkaa kohdasta 5:16. Tykkään tuon tyyppisestä musiikista. Jouduin kyllä leikkaamaan aika paljon pois, koska videosta olisi tullut aivan liian pitkä muuten.

Kaiuttimet pöytäkoneessani eivät toimi, joten videot on leikattu aivan summanmutikassa, en voinut tarkistaa ollenkaan mitä musiikkia siihen tuli, leikkasin vain kuvien perusteella. Miniläppärillä kaiutin toimii, muttei se jaksa pyörittää Windowsin Moviemakeria.

Ihmiset jotka olivat siellä töissä, asuivat noissa teltoissa, joita videossa näkyy, joissakin oli puusta veistetyt sängytkin. Siellä oli vauvojakin. Oli varmaan onnistuneet markkinat, koska oli niin hieno sää koko ajan.

Luin jostakin, että juuri tässä paikassa on ollut muinainen viikinkien markkinapaikka, ja siksi kuulemma markkinat pidetään juuri siellä missä ne nyt pidetään. Minusta se on jotenkin viehättävä ajatus.

Tämä on kuulemani mukaan Euroopan suurin viikinkimarkkinatapahtuma.2 kommenttia:

Saa tätä kommentoidakin!